• officeemalab

7 pași pentru un candy bar de vis

În sezonul 2019 peste 75% din toate evenimentele au avut candy bar, cu 50% în plus față de sezonul 2017, când doar 5 clienți din 10 au optat pentru un astfel de serviciu. Este evident că lucrurile au evoluat de la an la an, dar nu doar ca și cerere, ci și ca pretenții. Iată cum s-a schimbat conceptul de candy bar în doar 4 ani:

În luna August 2016 am fost invitați la nunta unui verișor dulce la Restaurantul Manadas, care pe vremea aceea era cea mai mare sală de nunți din Târgu Mureș. Înainte de nuntă, când Marius a venit la Laborator să discutăm despre tortul miresei, ne-a întrebat dacă le putem face și un candy bar.

La vremea aceea candy barurile erau exact așa cum se traduce din engleza “un bar de dulciuri”, erau formate din tot felul de bombonele, jeleuri, bezele, M&M’ s și erau aranjate de miri în niște boluri de sticlă, pe o măsuță mică, într-un colțișor, în jurul căreia se perindau copilașii . Răspunsul nostru a fost “nu ne ocupăm de așa ceva”.

Când am ajuns la nuntă am observat o masă puțin diferită de candy bar față de ce văzusem până atunci, masa aceasta era aranjată frumos, cu elemente de decor și avea niște prăjituri foarte frumoase. Am fost surprinși plăcuți de ce am vazut și în drum spre casă îi spuneam soției mele că poate ar fi o idee bună să începem și noi să facem candy bar-uri.Cu peste 500 de candy baruri la activ în ultimii 3 ani și cu parteneri de prestigiu în zona de evenimente din Târgu Mureș precum: Centrul de Evenimente R.A.B., Gallery Wedding Garden, Hotel Business, Hotel Plaza, Restaurant Terra, etc, am dus conceptul de “bar de dulciuri” la un alt nivel și putem spune ca am acumulat o vastă experiență pe parcurs.

Iată cele 7 secrete care te pot ajuta să iei o decizie educată:

 1. Începe cu un research pe on-line. Uită-te pe primele 3 website-uri din zona ta, care fac candy bar și verifică dacă au informații detaliate și review-uri. Cere recomandări de la cunoștințe, prieteni sau persoane care au cumpărat de la acel furnizor .

 2. Comunicarea este foarte importantă când alegi un furnizor. Încă de la primul răspuns al solicitării tale îți poți da seama dacă te trateaza ca pe o prioritate, dacă le pasă de nevoile tale sau doar vor să-ți vândă. Un furnizor bun îți va pune o serie de întrebări înainte să îți facă o ofertă.

 3. Observă cine este persoana de contact din firma respectivă. Au o persoana dedicată zonei de evenimente sau stai de vorbă cu vânzătoarea din cofetărie sau mai rău, cu cineva din producție? Tu vei ține legătura cu acea persoană și dacă ea e specializată pe evenimente, ai o garanție în plus ca totul va merge struna.

 4. Degustarea ar trebui să fie o adevărată experiență. Programează o degustare gratuită și observă cum ești primită, cum îți prezintă prăjiturile, unde aveți discuția despre candy bar, dacă discutați într-un loc mai retras, special amenajat pentru astfel de întâlniri sau discutați în picioare, în fața vitrinei în timp ce intră și alți clienți în cofetărie? Aceste detalii spun multe despre profesionalismul lor.

 5. Gândește-te la un buget pentru pentru candy bar! Vrei un candy bar clasic sau îți dorești să impresionezi și să-i dai pe toți pe spate cu un candy bar premium ? Un candy bar clasic cu închiriat de suporți, decor și manopera începe de la 8,50 lei de persoană și urca până la 17-20 lei de persoana dacă vrei ceva personalizat. Calculează-ți numărul de persoane înmulțit cu prețul ca să îți faci o idee de buget.

 6. Clarifică-ți bine raportul calitate/preț…da, sunt și furnizori care au prețuri mai mici de 8.5lei/pers. Nu te lăsa păcălită de prețurile mici, un pret mic nu înseamnă neapărat că e mai ieftin. Dacă o prăjitură are prețul de 3 lei și costul e de 50 de bani, iar o prăjitură cu prețul de 10 lei, costul e de 4 lei, care este de fapt mai ieftină? În primul caz plătești de 6 ori costul la o calitate cel puțin discutabilă, în cazul 2 plătești de 2,5 ori costul la o calitate superioară.

 7. Acum că ai făcut un calcul te gândești dacă nu cumva există un candy bar hybrid prin care poți să le ai pe ambele la un preț mult mai bun. La Laborator Emanuela găsești sub același acoperiș varianta unui candy bar clasic combinat cu un candy bar premium, astfel încât să ai ce e mai bun din ambele la cel mai Corect preț.

În acest fel:

 • Ai control pe buget prin faptul ca poți alege cât plătești pe candy bar.

 • Îți stabilești singură calitatea dorită candy barului tău.

 • Ai certitudine că ai făcut cea mai bună alegere pentru tine și invitații tăi.

STUDIU DE CAZ: Candy bar(300 persoane) # V1 (50% clasic si 50% premium) sau #V2 (75%-25%).

Dacă ai fi optat pentru un candy bar premium de 300 de pers cu 15lei/pers te-ar fi costat 4.500 lei.

Varianta 1: 50%-50% (150 pers x 8.5lei + 150 pers x 15 lei ) vei beneficia de ambele tipuri de candy bar la prețul de 3.525 lei (Economisesti 1.000 lei)

Varianta 2: 75%-25%( 225 pers x 8.5lei + 75 pers x 15 lei) vei beneficia de ambele tipuri de candy bar la prețul de 3.037 lei ( Economisesti 1.500 lei ).0 afișare
 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
Inscrie-te aici pentru oferte

© 2019 by Pikant Media.